Constructie piscine

Piscine din Polipropilena

Specificatiile acestui tip de piscina.


Piscinele din polipropilenă se construiesc în cele mai diverse forme şi dimensiuni .Ele sunt executate prin sudură din plăci de polipropilenă de înaltă calitate cu grosimea de 6 mm de culoarea albastră şi stabilizată faţă de acţiunea razelor ultraviolete.Piscinele cu lungimea de până la 8 m şi cu lăţimea de până la 3 m se execută în atelierele societăţii noastre şi se transportă oriunde în ţară. Cele care depăşesc aceste dimensiuni, se construiesc la faţa locului, în săpătura deja pregătită pentru piscină.

Se execută doua tipuri de piscine:

  • – piscine cu realizarea recirculării apei prin skimmere
  • – piscine cu luciu de apă ale caror sistem este controlat prin rigola perimetrală (prea plin).
DSCF0268

Piscinele ale caror sistem este controlat prin “skimmer”, care este un dispozitiv cu un orificiu de 25 cm x 15cm, plasat in peretele piscinei pentru colectarea apei din bazin. Prin acest orificiu apa este aspirată de pompa de recirculare şi condusă la filtrul cu nisip cuartos, apoi revarsata in piscina prin intermediul duzelor de recirculare instalate in peretii piscinei , vizavi de skimmer.

Numărul skimmerelor si al diuzelor se calculeaza în funcţie de dimensiunea şi forma piscinei.Skimmerele se montează, întotdeauna astfel încât nivelul apei în bazin să fie aproximativ la jumătatea orificiului (gurii) skimmerului, în acest fel fiind stabilită şi adâncimea piscinei. Nivelul apei în piscinele cu skimmere este în general cu 10 – 15 cm mai mic decât adâncimea efectivă a bazinului.

DSCF0235

Piscinele ale caror sistem este controlat prin “rigolă perimetrală” necesita pe langa caminul de instalatii, si un bazin de compensare.

In acest caz apa de la suprafaţa piscinei, este colectata si deversată prin rigola perimetrala în bazinul de compensarea, volumul careia trebuie sa aiba minim 7% din volumul piscinei.

Din bazinul de compensare apa va fi aspirata de pompa de recirculare si condusa in filtru de nisip, apoi revarsata inapoi in piscina prin intermediul duzelor de recirculare instalate la baza piscinei.

 

Piscine din beton

Specificatiile acestui tip de piscina.


Piscinele din beton pot fi construite in doua variante:

piscine-beton-01

1. – cu sistem controlat prin “skimmer”, care este un dispozitiv cu un orificiu de aproximativ 40 cm x 20cm, plasat în peretele piscinei pentru colectarea apei din bazin. Prin acest orificiu apa este aspirată de pompa de recirculare şi condusă la filtrul cu nisip cuarţos, apoi revărsată în piscină prin intermediul duzelor de recirculare instalate în pereţii piscinei , vizavi de skimmer. Numărul skimmerelor şi al diuzelor se calculează în funcţie de dimensiunea şi forma piscinei.Skimmerele se montează, întotdeauna astfel încât nivelul apei în bazin să fie aproximativ la jumătatea orificiului (gurii) skimmerului, în acest fel fiind stabilită şi nivelul apei din piscină. Nivelul apei în piscinele cu skimmere este în general cu 10 – 15 cm mai mic decât adâncimea efectivă a bazinului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. – cu “luciu de apă” în care nivelul apei ajunge la marginea superioară a piscinei. Apa ce trece peste peretele piscinei printr-o rigolă perimetrală se revarsă într-un bazin de compensare aflată în vecinătatea căminului pentru instalaţii, volumul al cărui volum trebuie să aibă cel puţin 7% din volumul piscinei care urmează a fi construită. În prima faza se discuta dimensiunea, forma piscinei şi felul accesoriilor ce se doreşte pentru mărirea confortului. După analizarea terenului şi stabilirea detaliilor se încheie un contract şi se trece la proiectare. Durata de execuţie a unui bazin din beton poate fi de 8-10 săptămâni datorită timpilor necesari de maturare a betonului, a tencuielilor, a şapei de pantăşi a hidroizolaţiei. Condiţiile meteo nefavorabile pot afecta termenul de execuţie al lucrării.

Recomandam cu incredere PoolControl.ro!